STAP-budget aanvragen tips

Wat is het STAP-budget?

Als je momenteel een baan hebt of zoekt, kun je nu een opleidingsbudget aanvragen via het programma STimulans Arbeidsmarkt Positie (STAP). Met dit budget kunt u zich inschrijven voor opleidingen, cursussen of bijscholingsmogelijkheden waarmee u uw vaardigheden kunt verbeteren en uw kansen op de arbeidsmarkt kunt vergroten. 

Het beste deel?

Dankzij deze subsidie kunt u tot €1000 aan gratis onderwijs ontvangen. En omdat Academy for Investors cursussen aanbiedt via het door NVAO geaccrediteerde opleidingsinstituut NLBA, partner van Stap, kunt u onze cursussen via STAP budget aanvragen. Zo kunt u zich gratis inschrijven voor onze cursussen en de eerste stap zetten naar financiële vrijheid.

Hoe vraagt u STAP Budget aan?

U komt in aanmerking voor dit budget als:

 • u banden met de Nederlandse arbeidsmarkt kunt aantonen, en
 • u kunt geen beroep doen op andere vormen van studiefinanciering, zoals studiefinanciering

U komt in aanmerking indien:

 • u heeft in het lopende kalenderjaar geen STAP-budget aangevraagd
 • u bent ouder dan 18 jaar
 • u ontvangt geen ouderdomspensioen (AOW)
 • u of uw (geregistreerde) partner heeft de Nederlandse nationaliteit, of de nationaliteit van een ander EU-land
 • u valt onder de sociale zekerheid

In 2023 zijn er 5 aanvraagrondes, de eerstvolgende opent op 1 mei 2023, 10.00 uur. Elke 2 maanden opent een nieuwe aanvraagronde (3 juli, 4 september en 1 november 2023).

Hoe de STAP-begroting aan te vragen

Het aanvragen van het STAP-budget is eenvoudig! Volg deze stap-voor-stap instructies:

 1. Zorg ervoor dat u voldoet aan de STAP-begrotingsvoorwaarden.
 2. Schrijf u in voor onze cursussen op de website van Academy for Investors.
 3. Controleer of uw cursus of training is opgenomen in de STAP-cursuslijst..
 4. Vraag het STAP-budget aan op de pagina STAP-budget aanvragen.
 5. Zorg voor een bewijs van inschrijving (‘STAP-aanmeldingsbewijs’) bij Academy for Investors. U kunt een .jpg, .png of PDF bestand uploaden.
 6. Aanvragen moeten ten minste 4 weken voor aanvang van uw cursus worden ingediend. Wij betalen uw onderwijsaanbieder (Academy for Investors) zodra uw aanvraag is goedgekeurd.

Eenmaal binnen kunt u onze cursussen kiezen, zodat u kunt profiteren van de gratis online beleggingscursussen.

Gratis online beleggingscursussen

Bent u geïnteresseerd in beleggen op de financiële markt, maar weet u niet waar u moet beginnen? Kijk dan niet verder dan Academy for Investors! Wij zijn experts in het leren van beleggers om betere beleggers te worden, en nu zijn we het gratis aanbieden van onze online cursussen via het STAP budget programma via de NVAO geaccrediteerde universiteit, Netherlands Business Academy (NLBA).  Na afronding ontvang je een officieel diploma en een Digitale Badge, bekend als ‘Edu-badges’. Deze badges zijn een digitale weergave van een behaald certificaat of diploma. Badges kunnen eenvoudig en veilig online worden gedeeld en geverifieerd via online registratie. Klik hier voor meer informatie over de Edu-badge.

Vraag nu gratis online beleggingscursussen aan

Mis deze kans niet.

Mis deze kans niet om u gratis in te schrijven voor de online cursussen van Academy for Investors. Met het STAP-budget kunt u tot 1.000 euro per jaar krijgen om cursussen en trainingen te betalen.

Waarom kiezen voor Academy for Investors?

Iedereen kan een beleggingsrekening openen en beginnen met beleggen; dat is gemakkelijk. Maar wat kenmerkt een succesvolle belegger?

De docenten van Academy for Investors hebben samen meer dan 60 jaar ervaring in het begeleiden van beleggers. Zij weten wat een succesvolle belegger doet en wat niet! Al deze kennis en vooral ervaring is gebundeld en samengebracht in deze cursussen.We bespreken de theorie van alle producten, maar vooral hoe u dit in de praktijk kunt toepassen.

U leert welke strategieën voor wie werken en waarom. Slechts enkele particuliere beleggers weten dit, waardoor u een voorsprong heeft!  

NLBA, Netherlands Business Academy

Academy for investors

Welke Academy for Investors cursussen zijn beschikbaar?

Wij hebben een selectie gemaakt van onze populairste cursussen die wij via het STAP-programma aanbieden. Deze gratis online beleggingscursussen zijn ontworpen om u te helpen een succesvolle belegger te worden, en behandelen een breed scala aan onderwerpen zoals aandelenanalyse, portefeuillebeheer en risicobeheer. Met onze deskundige instructeurs en uitgebreide curriculum, zult u alle tools die u nodig hebt om te slagen in de financiële markt.

Elke cursus in de collectie is geprijsd voor 999€, en biedt u levenslange toegang tot het cursusmateriaal. Met ons flexibele online leerplatform kunt u in uw eigen tempo en volgens uw eigen schema studeren, zodat u uw opleiding tot belegger gemakkelijk kunt afstemmen op uw drukke leven. Mis deze kans niet om uw beleggingsvaardigheden GRATIS naar een hoger niveau te tillen.

Investing for
the Experienced

Investing for
Beginners

Options & Forex
Beginners & Experienced

Van onze studenten

Neem de eerste stap naar financiële vrijheid

Bij Academy for Investors is het onze missie om van u een betere belegger te maken. Met onze deskundige begeleiding en de financiële steun van het STAP-budget kunt u zich gratis inschrijven voor onze cursussen en de eerste stap zetten naar financiële vrijheid.

Mis deze kans niet om uw beleggingsvaardigheden te verbeteren en uw vermogen te laten groeien. Vraag vandaag nog het STAP-budget aan en kies Academy for Investors als uw onderwijsaanbieder en ontvang gratis online beleggingscursussen. We kijken ernaar uit om u te helpen een succesvolle belegger te worden!